4 Eylül 2013

Şeftalili Turta












Şeftalili Turta

6 kişilik
Hazırlama Süresi: 45 dakika         Pişirme Süresi: 30 dakika

Malzemeler

    Hamur İçin:
  • 1.5 bardak un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 çorba kaşığı soğuk su
  • 1 adet çırpılmış yumurta
    Şeftalili İç İçin:
  • 2 adet orta boy şeftali
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
    Çıtır Üst İçin:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 bardak un
  • 1/2 bardak esmer şeker

Tarif
  1. Hamurun Hazırlığı. Un, tuz ve şekeri karıştırın. Tereyağını karışımın içine doğrayın ve karışım ekmek kırıntısını andırana kadar karıştırın. Karışım hamur halini alana kadar su ekleyip karıştırın. Hamuru top haline getirin ve üstünü kapayıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  2. Şeftalili İçin Hazırlığı. Şeftalileri soyun ve ince ince dilimleyin. Bir kapta şeker, un ve tarçını karıştırın. Şeftalileri un karışımına ekleyin ve şeftalilerin hepsi karışımla kaplanana kadar yavaşça karıştırın.
  3. Çıtır Üstün Hazırlığı. Bir kapta un ve esmer şekeri karıştırın. Tereyağını kabın içine doğrayıp karışım ekmek kırıntısını andırana kadar karıştırın.
  4. Fırını 200°C'ye ısıtın.
  5. Soğutulmuş hamuru oklava veya merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığına açın. Hamuru yağlanmış ve un serpilmiş tepsinin içine yerleştirin. 
  6. Çırpılmış yumurtayı hamurun üzerine sürün. 
  7. Şeftalileri hamurun üzerine yerleştirin.
  8. Çıtır üst karışımını şeftalilerin üzerine serpin.
  9. Hamurun kenarlarının yanmaması için, tepsinin kenarlarını alüminiyum folyo ile örtün.
  10. Tepsiyi fırına verin ve 20 dakika pişirin.
  11. 20 dakika sonra, tepsiyi fırından alıp alümininyum folyoları çıkarın. 
  12. Fırını 100°C'ye getirip turtayı 10 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Printfriendly

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...