19 Eylül 2013

Fırında Baharatlı Bütün Tavuk



Fırında Baharatlı Bütün Tavuk


4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10 dakika         Pişirme Süresi: 1 saat 20 dakika

Malzemeler
  • 1 adet  tavuk
  • 2 çorba kaşığı sarımsak granül
  • çorba kaşığı kimyon
  • çorba kaşığı kişniş
  • çorba kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • çorba kaşığı tuz
  • çorba kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1/2 bardak zeytinyağı
Tarif
  1. Fırını 240°C'ye ısıtın.
  2. Bir kapta zeytinyağını ve baharatları karıştırın.
  3. Tavuğu orta boy bir tepsinin içine yerleştirin ve zeytinyağını tavuğun dışına ve içine iyice sürün.
  4. Fırını 200°C'ye getirip tavuğu fırına verin. 40 dakika boyunca pişirin. 
  5. Tavuğu fırından çıkarıp tepsinin dibine akan yağ varsa bir kaşık yardımıyla yağı tavuğun üzerine sürün.
  6. Tavuğu fırına geri koyup 40 dakika daha pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Printfriendly

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...